Ett infomöte om MKB-programmet ordnades för allmänheten 7.9.2023

Projektets ämnar bygga anläggningar för vätgas- och ammoniakproduktion samt ett ammoniaklager i Karlebys storindustriområde. I programmet för miljökonsekvensbedömning (MKB) beskrivs projektet, uppskattningar av utsläpp, miljöns tillstånd i nuläget, samt presenteras MKB-förfarandets bedömningsmetoder.

Ett för allmänheten öppet informationstillfälle om bedömningsrapporten ordnades den 7 september 2023 i vandrarhemmet i Yxpilas bostadsområde, alldeles intill Karlebys storindustriområde. Evenemanget öppnades av NTM-centralens representant, varefter en expertpanel med representanter från Flexens och miljökonsultföretaget Envineer gav en detaljerad presentation av projektets mål och dess inverkan på lokalsamhället. Presentationerna följdes av en öppen diskussion.

Evenemanget samlade lokala invånare och intresserade parter som ville lära sig mer om projektet och dela med sig av sina åsikter om dess framtid.

"Diskussionen vid evenemanget var livlig och varierad. Vi är tacksamma för alla som deltog och delade med sig av sina tankar. Aktivt deltagande i samhället är en prioritet för oss och vi diskuterar gärna miljöpåverkan och projektets fördelar för den lokala ekonomin och utvecklingen"

Jim Häggblom, projektledare, Flexens

MKB-programmet finns tillgängligt på hemsidan ympäristö.fi, där man skriftligt kan insända opinioner och utlåtanden fram till 21.9.2023.

Tilläggsinfo finns på:
https://www.ymparisto.fi/sv/medverka/miljokonsekvensbedomning/flexens-oy-ab-ammoniakproduktionsanlaggning-karleby

 
Previous
Previous

Flexens vätgasprojekt presenterades på Kokkola Material Week 

Next
Next

Miljökonsekvensbedömningsprogrammet har publicerats